In conformitate cu Noul Regulament al Uniunii Europene cu privire Protectia Datelor Personale (GDPR), te rugam sa ne dai acordul pentru utilizarea fisierelor de tip cookie in urmatoarele scopuri: functionarea corecta a website-ului Stop Alergii, masurarea utilizarii website-ului Stop Alergii, functionalitati avansate precum produse recomandate si alte tipuri de functionalitati care sa ne permita sa iti aratam cele mai potrivite oferte prin diferite canale de marketing. Click aici pentru mai multe detalii.

Da, Accept

Stop Alergii

0 Nu aveti produse in cos

Ghidul european ETFAD/EADV 2012

Ghidul european ETFAD/EADV 2012 pentru diagnosticul şi tratamentul dermatitei atopice recomandă utilizarea articolelor vestimentare terapeutice DermaSilk. Acestea sunt eficace în faza acută, dar şi în faza de remisiune a bolii.

Datorită acţiunii sinergice a fibroinei din mătasea pură şi stratului antimicrobian permanent, este dovedit clinic că articolele vestimentare terapeutice DermaSilk reduc pruritul şi inflamaţia, îmbunătăţesc echilibrul termic şi hidro-lipidic, normalizează transpiraţia şi reduc uscăciunea pielii, controlează suprainfecţia cu bacterii, ciuperci şi levuri (a se vedea caracteristicile DermaSilk; studiile clinice şi testele publicate).
Ghidul european recomandă utilizarea ţesăturilor tratate antibacterian în dermatita atopică, dar exprimă unele îngrijorări cu privire la utilizarea în condiţii de siguranţă pentru copii, a ţesăturilor tratate cu argint. De fapt, ionii de argint (metale grele) eliberaţi din aceste ţesături sunt absorbiţi de piele şi mucoase şi pot modifica echilibrul florei bacteriene saprofite, cu consecinţe negative pentru sănătate.

Mătasea terapeutică DermaSilk, spre deosebire de ţesăturile bioactive cu argint sau triclosan, este sigură pentru piele şi mucoase, deoarece stratul antimicrobian permanent care o acoperă nu transferă nicio substanţă chimică pe suprafaţa pielii şi nu alterează astfel echilibrul florei saprofite cutanate. În plus, acţiunea stratului antimicrobian din ţesătura DermaSilk este foarte rapidă (în timp de o oră) şi este eficentă asupra levurilor Malassezia furfur, care agravează tabloul clinic al dermatitei atopice şi favorizează apariţia recidivelor.